تسلا سرانجام در جریان رویداد We, Robot از روبوتاکسی خود با نام سایبرکب رونمایی کرد.
تاکسی رباتیک تسلا فرمان و پدال ندارد و به راننده نیاز پیدا نمیکند؛ بههمیندلیل پیش از ورود به چرخهی تولید، باید مجوزهای پرتعدادی را از نهادهای رگولاتوری دریافت کند.
مشخصات و ویژگیهای تسلا سایبرکب، تاکسی رباتیک ایلان ماسک
طراحی تسلا سایبرکب بسیار آیندهنگرانه است. این خودرو درهایی دارد که همچون بالِ پروانه به سمت بالا باز میشوند و اتاق کوچکش صرفا از دو مسافر میزبانی میکند. سایبرکب در نگاه اول شبیه نسخهی کوچکتر و چشمنوازتر وانت سایبرتراک است.
بسیاری از مردم انتظار داشتند که تسلا یک مدل آزمایشی از سایبرکب را بهنمایش بگذارد؛ با اینحال ایلان ماسک در اقدامی غیرمنتظره، ۲۰ دستگاه از این خودرو خودران را نمایش داد.
نکته قابلذکر دیگر اینکه روبوتاکسی تسلا درگاه شارژ ندارد بهجای آن از سیستم شارژ القایی استفاده میکند.
ایلان ماسک با تأکید بر ادعاهای قبلی خود گفت که حملونقل ازطریق خودروهای خودران بسیار کمهزینه خواهد بود. او اعلام کرد که در گذر زمان، میانگین هزینهی عملیاتی سایبرکب به حدود ۰٫۲۰ دلار به ازای هر مایل (۱٫۶۱ کیلومتر) میرسد. درحالیکه اتوبوسهای شهری در هر مایل، یک دلار هزینهی عملیاتی دارند.
درنهایت، ماسک به امکان خودروهای خودران در صرفهجویی زمان افراد اشاره کرده است و میگوید:
به زمانی که مردم در ماشین صرف میکنند، فکر کنید و [با خودروهای خودران] آنها میتوانند زمانی را برای مطالعه کتاب یا تماشای فیلم یا انجام هر کار دیگری حفظ کنند.
با این حال، تسلا هنوز پشت سر شرکتهایی مانند ویمو و کروز قرار دارد، که هر دو میلیونها مایل آزمایش رانندگی در جاده با وسایل نقلیه بدون راننده خود را انجام دادهاند. البته، روبوتاکسیها شروع پرتلاطمی داشتهاند. نمونههای متعددی از بلوکه شدن ماشینها، ترافیکهای سنگین، و حتی تعدادی آسیبهای جسمی. مقامات نظارتی ایمنی فدرال در حال بررسی چندین بازیگر اصلی هستند تا دریابند که آیا فناوری که این وسایل نقلیه را به حرکت درمیآورد ایمن است یا باید جلوی آنها گرفته شود.